Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

CHEF ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ σε Καλοκαιρινη διαθεση

Το αρθρο αφιερωνεται στη Σωτηρία Αποστόλου κ γράφτηκε για να εμπλουτίσει το υλικό της ιστοσελίδας της για το Masterchef.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ
Έκανε αισθηση ως ο αυστηρός κριτής στο γνωστο τηλεπαιχνιδι MASTERCHEF, αυτοσυστηνόμενος ως "κράμα Ανατολής και Δύσης."
Ο λόγος για τον δίκαιο και σχολαστικό κριτη του Masterchef, τον 36χρονο Ελληνογιαπωνέζο συνιδιοκτήτη και headchef του ΝΟLAN, Σωτήρη Κοντιζά, 
πατέρα μιας κορούλας, 
που γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξωτική του παρουσία, τη νεανική του αρρενωπότητα και τα εξαίσια  ελληνικά του στhn ανανεωμένη εκδοχή του Masterchef, από το STARCHANNEL!
               Καρπός του έρωτα ανάμεσα σε έναν  Ελληνα και μια Γιαπωνέζα καθηγήτριας Αγγλικων που γνωριστηκαν σε κοινές σπουδές στην Αγγλία, ο Σωτήρης Κοντιζάς (Γεννημένος 6 Μαρτίου του 1983)
πέρασε απο 40 κυματα ωσπου να κυνηγησει το όνειρό του και να διαπρέψει στις κουζίνες!
               Είχε να αντιπαλέψει μια παιδική ηλικία όπου η διαφορετικότητά του ήταν στίγμα, προσδίδοντας του το παρατσούκλι Foutzitsou.
Eίχε να ακούσει τη φωνή της καρδιάς του αφήνοντας πισω ενα πτυχίο από το Παντειο Πανεπιστήμιο και μια εξασφαλισμένη καριέρα τραπεζικού υπαλλήλου στη Eurobank.
Δούλεψε αμισθί δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια κι ανδρώθηκε μαζί του, ενώ σκληραγωγήθηκε σε πολυ΄απαιτητικές κουζίνες σε Κοπεγχάγη κ υπό τον sous chef του ομίλου Gordon Ramsey στο Λονδίνο!!!
           Ως σεφ στο εστιατόριο NOLAN (Σύνταγμα ,Βουλής 31) , ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει αποσπασει την τιμητική διάκριση Bib Gourman του οδηγού Michelin για τα εκλεπτυσμένα πιάτα του που συνδυάζουν στοιχεία της ιαπωνικής κουζίνας με την αύρα της Μεσογείου...

              Στον πρώτο κύκλο του διαγωνισμού Masterchef ο Σωτήρης Κοντιζάς ξεχώρισε για την...αυστηρότητα και την ιαπωνική πειθαρχία που απέπνεει- σε συνδυασμό με την ευγλωττία του και τις εύστοχες νουθεσίες στους διαγωνιζόμενους για καθαριότητα και ήθος!!!
               Πίσω από όλα αυτά κρύβεται ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης ,ερωτευμένος με τη γυναίκα του, την Ελληνοιταλίδα Δέσποινα  και ενθουσιασμένος με την έλευση της κόρης του η οποία θα παρει το ξεχωριστό όνομα Αντριάννα -Chihiro (από τη βραβευμένο με oscar ιαπωνική ταινιάι κιν σχεδίων) και θα αποκτήσει αδερφάκι μέσα στο 2018!
Ένας στοργικός πατέρας που δηλώνει πως ο έρωτας  με τη γυναίκα του τον βοηθά να γίνεται καλύτερος πατέρας και να αντλεί χαρα για να τη μοιράσει στους γύρω του, καθώς πιστεύει πως... "Φυσικά κι η έλευση ενός παιδιού αλλάζει τα πάντα σε ένα ζευγάρι όμως, όταν αποκτάς παιδιά, δεν πρέπει να πέφτεις στην παγίδα και να ξεχνάς ότι τα πάντα είναι ο ανθρωπός σου, και πρέπει να δουλεύεις τη σχέση σας, ώστε να στε κατ επεκταση καλά και με τα παιδιά σας."
           Ένας ευσυνείδητος γονιός ο Σωτήρης Κοντιζάς ομολόγησε ότι η κόρη του τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και ακόμη πιο ευσυνείδητο επαγγελματία που "σερβιρει κάθε πελάτη με εγνοια και με γνώμονα όσα θα έδινε να φάει το δικό του παιδί".
Ένας άντρας που με νοσταλγία αναθυμάται την εποχή που μπορούσε να παίξει videogames κ να διαβάσει manga, ενώ ομολογέι πως θα ήθελε να διαβάσει περισσότερη ιστορία!
             Ένας άντρας με όρεξη για τη ζωή και αποθέματα τρυφερότητας, που δε διστάζει να παίξει δημόσια πιάνο στην κόρη του και να της χαρίσει για παρέα ένα γλυκό Λαμπραντοράκι, τη Luna.
                                               
Μετά απο 3 μήνες απαιτητικών γυρισμάτων για το Masterchef και ένα τσουνάμι δημοσιότητας, τον Αύγουστο του 2017
ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, απολαυσε τα ήρεμα κυματάκια της Αστυπάλαιας και έγραψε ένα υπέροχο άρθρο στην ATHENSVOICE για το όμορφο νησί και τις  διακοπές του με την Ελληνοιταλίδα σύζυγό του και την 20 τότε  μηνών κορούλα του.

Ενας διαφορετικος , καλοκαιρινος Σωτηρης Κοντιζας αρθρογραφεί και προτείνει κρυφές γωνιές για απολαυστικές  διακοπες στην Αστυπάλαια, ξεκινώντας μουσικόφιλα το κείμενό του!
ΓΡΑΦΕΙ ΛΟΙΠΟΝ στην Athensvoice Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ, εκπλήσσοντας ίσως πολλούς με αυτήν την ανέμελη πτυχή του:

"...Σ’ ένα υπόγειο στην πλατεία Αβησσυνίας, συγκεντρωθήκαν τα ποντίκια μια φορά..»  
Φορτωμένοι με τη Δέσποινα σ’ ένα σκούτερ 150 κ. με τα μπανιερά μας
τραγουδάμε τη "Συνέλευση των Ποντικών"
[..,.] Προσπαθούσαμε -από τη μία να μην τσακιστούμε σε κάποια κοτρόνα της διαδρομής Βαθύ – Αστροπαλιά με δυνατό αέρα 
και από την άλλη να προλάβουμε τον ήλιο. 

Και συνεχιζει ο Κοντιζας σε διαθεση ρομαντική
... Αυτή είναι η Αστυπάλαια για μένα. 
 Η ταβέρνα της Γαλήνης - όνομα και πράμα - στο δυσπρόσιτο Βαθύ. Ένα διαμαντάκι από τα λίγα. Είναι από τα μυστικά εκείνα που δεν θες να τα αναφέρεις και πολύ, μη τυχόν και το μάθουν όλοι και με το πέρασμα του χρόνου γίνει προορισμός και χάσει την ομορφιά του. 
[...]
 Αστυπάλαια. Η πεταλούδα. 
Στο μισό της νιώθεις τα Δωδεκάνησα και στο άλλο μισό της νομίζεις ότι βρίσκεσαι στις Κυκλάδες.  
Έχω περάσει πάρα πολλές ώρες ψάχνοντας στον βυθό πολύχρωμα κουφάρια αχινών. Η πρωτεύουσα, η Αστροπαλιά, χαρακτηριστική με το Κάστρο (κατάλοιπο της Ενετοκρατίας) και τους διατηρημένους ανεμόμυλους. Υπάρχουν γωνιές, μαγαζιά και παραλίες οι οποίες είναι γνωστές και ευκολότερα προσβάσιμες και άλλα σημεία που απαιτούν μια κάποια θυσία, οργάνωση και ιδρώτα! 
          Στα «ευκολάκια» αναφέρω το καφενείο του Μουγγού για χταποδάκι στα κάρβουνα, παγωμένη μπύρα και κουβέντα με ντόπιους .

Η Αργώ για ζεν βραδιές με μεζέδες έκπληξη. 
Το Αρχιπέλαγος για γλυκό και αφεψήματα με φοβερή θέα. 
Ο φούρνος της Μαρουλιώς με τα κιτρινοκούλουρα.
              Στον αντίποδα, η ταβέρνα της Γαλήνης –όνομα και πράμα– στο δυσπρόσιτο Βαθύ. Ένα διαμαντάκι από τα λίγα. Είναι από τα μυστικά εκείνα που δεν θες να τα αναφέρεις και πολύ, μη τυχόν και το μάθουν όλοι και με το πέρασμα του χρόνου γίνει προορισμός και χάσει την ομορφιά του. Η παραλία κάτω από τη Χώρα. Ρωτάς τους Αστυπαλίτες και σου δείχνουν το δρόμο. Να είστε προετοιμασμένοι για μια μικρή κατάβαση.
Η παραλία με τις πλάκες.
 Το αγαπημένο μου σημείο για βουτιές και εξερεύνηση βυθού. 
Οπωσδήποτε σκίαστρο και δυνατό αντιηλιακό. 
Η ταβέρνα της Λίντας στα Καμινάκια με το φοβερό κατσικάκι και την αντίστοιχη παραλία. Είναι και άλλα πολλά. 
Ποιο το νόημα όμως να μην ανακαλύψεις και κάτι μόνος σου;  Να ‘μαστε καλά, γεροί και δυνατοί να πηγαίνουμε ξανά και ξανά.
«..και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια, και ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά..»
.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ KAI ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ATHENSVOICE.

Αν μη τι αλλο οι προτάσεις ενός ταλαντούχου σεφ και συνάμα ενός ανθρώπου με κέφι για τη ζωή δείχνουν όμορφες πτυχές που αξίζει κανείς να γνωρίσει! 

ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ τελη Ιουλίου του 2018 
ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ προανηγγειλε τη συμμετοχη του σε τμημα Μαγειρικης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.Οσοι πιστοι της καλης Γαστεονομιας...προσελθετε!

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ του ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΝΤΙΖΑ!
                            ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
                                              
                                     
                                   ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ 
 Συνεντευξη ΣΤΟ DOT
                                                

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΘΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

                                             ΕΝΤΥΠΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ του ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΝΤΙΖΑ

SYNENTΕΥΞΗ ΠΡΙΝ ΤΟ MASTECHEF! (Kaθημερινη)


O KONTIZAS STHN POROPAGANDA.GR


Ο ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΣΤΗ LIFO
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ



O ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ONEMAN 
Ti σημαίνουν γι αυτυόν έννοιες όπως η 
友情 (φιλία): 

賛美者 (θαυμάστριες)
チーム (ομάδα):
嫌い (αντιπάθεια)
礼儀 (ευγένεια)
政治 (πολιτική) και πολλά άλλα...

ΜΙΑ ακόμη ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΝΤΙΖΑ -ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚH sto tilestora.gr


Ο ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΣΤΟ DOWN TOWN (Fvto OLYMPIA KRAGASAKI )

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ down town




..................ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................                            Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ
                       

Σχετική εικόνα


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ down town



Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ
                                                           


                                          



                             
                                                                           








                                                  

                   
Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου